Алергія. Мій досвід порятунку

Якось я сказала собі "досить".
Хочу дихати, жити, легко та вільно спілкуватися!
Колись, багато років поспіль я жила з алергією.
На різний пилок (амброзію, полин тощо), пил (старі матраци поїздів – ще та радість), деяку їжу.
І з кожним роком спектр розширювався.
І я несподівано зустрічалася ще з чимось, на що в мене раніше не було реакції.

І так, періодично я викликала швидку, пошепки говорячи в телефонну трубку. Мені щастило, чуючи мій голос, швидка приїжджала дуже швидко, бо бояться набряку Квінке.

Якось у серпні я зрозуміла, що дуже втомилася.

Що дуже хочу вільно дихати, гуляти будь-якої пори року без пігулок і хотілося перестати попереджати людей, що в мене не грип чи ще що, а "просто алергія".

Я дуже багато всього начиталася, надивилася і з всесвітньої мережі, і з книг, і з досвіду різних людей. Потім ще регулярно поверталася до цього питання вже з іншого боку – про це пізніше.

Багато є різних думок та показань/протипоказань, симптомів.
Ділюсь нижче тим, що я для себе намалювала в голові і поділяюся тут, що спрацювало для мене і продовжує працювати.
Основні складові причин алергії:
сильний емоційний стрес
і
метаболічна перевантаженість, забрудненість, зашлакованість організму.

Що стосується емоційно складової, одна з теорій говорить, що найчастіше алергія починає проявлятися симптоматично приблизно через рік після тієї самої зарядженої емоційної події.
Іноді тому що саме під час тієї самої події в повітрі літав той самий пилок або поряд пробігала кішка, або дізналися про цю подію за їжею. Або щось дуже схоже за смаком/кольором/запахом на те, що було поряд.
З мого досвіду роботи з людьми у напрямку емоційної корекції найчастіше люди про це навіть не пам'ятають. І у процесі ця інформація піднімається, викликає дуже багато подиву.

І, навіть не прив'язуючись до того, що було поруч, якщо згадати, що за стресові події були за рік до перших симптомів алергії, - вже починається поліпшення, так як ми починаємо усвідомлювати, що "квіти/..." тут ні до чого :)

І, звичайно, можна глибше, ширше, докладніше попрацювати самостійно, із терапевтом чи ще кимось над своєю реакцією над цією стресовою ситуацією.


Що стосується метаболічної складової:
Та флора, яка є в нашому кишковику (включаючи гриби, паразити тощо) – це те, що моделює активність нашої імунної системи. Змінюючи флору кишковика, ми змінюємо імунітет.

Якщо апендикса немає, то баланс імунітету зміщується у бік більшої агресії = реакція імунітету стає надмірною стосовно подразника, - алергену.

Сам собою алерген - будь-яка речовина, нетипове для організму.

Білки природи – не є інфекцією як такою.
В організмі в нормі він зустрічається – ізомерні білки – частина колагену. Для організму це важливо також, щоб створити певний каркас. Але коли їх накопичується дуже багато, вони починають блокувати селезінку, мозок, лімфатичні капіляри.
Важливо періодично промивати себе - допомагати видаляти патогенну білкову частину з тіла. Крім цього, білки у великих кількостях - різке старіння організму.

Звісно, це не лише про білки. При цьому цікаво, що паразити своїми білками імітують білки рослин також. І буває так, що в нас сидять паразити, а симптоматично ми думаємо, що надихалися полину чи берези.

Надмірна кількість "неправильних" білків, токсинів, паразитів і т п, застійної жовчі, шлаків - все це накопичується особливо інтенсивно при стресах, перевантаженому харчуванні, малорухливості. І не лише в кишковику, а у всіх тканинах організму.

Легені перші реагують на будь-яке засмічення, тому що слизова дихальних шляхів перша зустрічається з лімфою (і, відповідно, всім "сміттям", яке туди потрапило). У цьому верх айсберга. Все, що ми бачимо назовні: набряки, сльозотеча, різного роду дерматит, висипання, ... - все те саме всередині по всьому тілу ... Уууфффф пишу і знову "бачу і відчуваю це"

У роботі з людьми я рано чи пізно запрошую, зокрема, на регулювання імунної системи через відновлення флори та регуляції кишковика.
Отже, як же я рятувалась?

1) я перестала приймати антигістамінні препарати (які дещо зменшували інтенсивність, але вже майже не допомагали);

2) виключила всю їжу - все, що "шматочками" - щоб на якийсь час взагалі не включати шлунок - тоді ми маємо можливість більше переключитися на очищення - промивання;

3) зробила собі величезну ємність із сумішшю трав на очищення всіх систем організму: м'ята, материнка, меліса, подорожник, мати і мачуха, чебрець, деревій, ромашка, репішок, спориш, польовий хвощ, шавлія, кропива, пустирник, квіти календули, валеріани. Загалом у рівній пропорції. Відразу скажу, на частину цих рослин у мене була алергія і я про це знала. Але я була категоричною))) При цьому є рекомендації, що при алергії на всі трави, можна почати з того, щоб пити просто настій шипшини (або відвар м'яти при гастриті) з лимоном і медом (про них у п.5) і потім підключати інші трави;

4) заварила собі настій із трав вище - 1 ст. л. суміші на 1 л. води (робіть відразу 2-3 л;);

5) протягом дня періодично пила настій, додаючи туди свіжовичавлений лимон і мед (ретельно розмішуючи, - щоб не залишилося ніяких шматочків меду і виключаючи якісь жилки лимона (ситечко в поміч)

Добу мені було дуже погано, з мене виходило все у величезній кількості. На другу добу інтенсивність зменшилася у видимість легкої застуди, а на третю добу у мене пройшли всі симптоми.
Я не пам'ятаю зараз точно скільки - мені здається я побула тільки на відварі з травами-лимоном-медом дня 3-4. Після цього:

6) додала у своє життя з травами ще й свіжевичавлених соків (у моєму випадку цитрусові). Зараз я би додала до підключення соків настої на ячмені (тоді я про це не знала).

7) поживні зелені коктейлі (тут вже густіше, зі шматочками)

Загалом такий період на “рідкій іжі” у мене тоді був днів 7, після чого я переходила до щадної, але вже різноманітної їжі.

П.С. Я не робила тоді ні кухлів Есмарха (у якихось випадках це дуже необхідно - просто в мене дуже суперечлива про них думка), ні міксу, що щадить, по травах, ні 21го дня або повного голодування.
При цьому я забула про алергію на багато років.

Після тривалого періоду безладного харчування вона мене іноді наздоганяє у відносно легкій формі.
І я знаю, що робити в такій ситуації.

Цим рецептом – імпровізуючи з термінами – я рятуюсь і коли підхоплюю інфекцію (людей від себе продовжую берегти – не контактую якийсь час - а ось у самої симптоми йдуть за 1-1,5 діб)

!!! ВАЖЛИВО: При дуже великій вазі або якихось критичних станах супровід лікаря ОБОВ’ЯЗКОВИЙ.

Так складається, що лікарі дуже рідко орієнтуються в тому що робити у разі алергії окрім прописування антигістамінних препаратів. При цьому дуже важливо знайти свого лікаря!

Ну і перевіритись на паразитів, гриби, глисти та інших мешканців – дуже хороша ідея. Це дуже про здоров'я.

І, в якому б ви не були стані, хто б Вам що не порекомендував, слухайте себе, будь ласка. І регулюйте інтенсивність під себе. Консультуючись - так, при цьому слухаючи, звіряючись із собою.

Я знаю як це непросто - жити з полінозом, харчовою або якоюсь ще алергією.

Сподіваюся, мій досвід комусь стане в нагоді :) Здоров'я Вам, радості, легкості буття!
#піклуйтесяпросебе #alivebodymind #мійкабінетнаколесах #мійдімнаколесах

Чарівного Вам дня, настрою, сил та радості на все, що Вам зараз хочеться!